Chamonix – SPG Camp

Mont Blanc massivet består av høye fjell og store breer. Det finnes 5 heissystemer i tilknytning til Chamonix, noe som betyr stor variasjon for speedgliding.

Chamonix er en by med puls, full av liv, med folk fra alle deler av verden, enten som utøver eller turist. Det finnes et bredt utvalg av kles- og sportsbutikker, barer og restauranter, og ikke minst Chambre Neuf, en legendarisk afterski.

Vi tilbyr et guidet turopplegg i kategorien mostly-inclusive som skal vise deg som deltaker rundt til de beste flyområdene i Chamonix. Det legges opp til heisbasert speedgliding med ski. Det vil ikke kreve toppturutstyr, men er likevel anbefalt å ta med hvis du har.  Dere skal bo i en leilighet sentralt i Chamonix med plass til 8 piloter, vi stiller med hele 3 erfarne reiseledere hvorav, 2 er SPG instruktører, på denne turen for å kunne gi best mulig oppfølging og opplegg samt ha muligheten til å differensiere gjennom turen og dagen.

MOSTLY-INCLUSIVE

Vi ønsker at du skal kunne fokusere kun på egen flyging og opplevelser på denne turen, derfor ordner vi det meste for deg:

 • Guiding
 • Transport til og fra flyplassen i Geneve
 • Opphold i delt leilighet sentralt i Chamonix
 • Heiskort for hele oppholdet

Det eneste som kommer utenom er mat, på tidligere turer så har vi hatt en kombinasjon av egentilberedte måltider i leiligheten og restaurantbesøk, alt avhengig av deres preferanser og ønsker.

Hovedmålet er å gi deg som gjest og pilot nye og flotte opplevelser i alpint landskap og med innslag av flyging over bre. Sikkerhet vil ha høyeste prioritet og du blir gjort kjent med områdene i forkant. 

Dette er ikke å regne som noe kurs, og det er heller ikke å regne som et ekstremt opplegg på noe måte, selv om omgivelsene er ekstreme, for det er de! Opplegget er ment for en SPG-pilot med sunt flyvett og som ønsker å oppleve spektakulær natur med ski og skjerm i Alpene. Det er allikevel krav til SPG3-nivå for å inneha noe erfaring da vi tross alt er i Chamonix. 

Ellers vil dette bli både et sosialt og trygt opplegg. Her er det bare å glede seg! Du vil garantert sitte igjen med nye erfaringer som vil løfte deg som pilot. I eventuelle tilfeller hvor det ikke skulle være flybart legger vi opp til å kjøre ski som alternativ.

VÅRE REISELEDERE

Våre reiseledere på denne turen er Truls Holmen, Lehart Eriksen og Lasse Store.

Alle tre har lang erfaring innenfor speedflying/riding, Lehart og Lasse er i tillegg SPG instruktører med mange kurs i loggen. Truls er en av de aller mest erfarne SPG pilotene vi har i Norge, han trener svært mye og har mange spektakulære flyturer i sin loggbok. Sammen har disse tre lagt premissene for dette opplegget.

Truls sin YouTube kanal finner du her, Lehart sin her. Lasse sine meritter må du til Nasjonalbiblioteket for å lese om.

VÅRE KRAV OG FORVENTNINGER TIL DEG

Minimum kompetansebevis SPG3

Flyging i Alpene er annerledes enn i Norge. Det er større forhold, det er ekstrem natur, høyere, brattere, og ofte flere piloter. Derfor krever vi av deg ekstra bevissthet rundt eget ansvar, bevissthet til egen og andres sikkerhet, samt bevissthet til norske og franske reguleringer. Vi presiserer at dette er viktig og må følges. Føler du deg ikke hjemme i denne kategorien, så er ikke dette et opplegg for deg, dessverre. Vel, for alle dere andre som drømmer om tur skal dette gå veldig fint.

Vi organiserer transport til og fra flyplassen i Geneve (GVA). Straks du er påmeldt vil vi sende over informasjon om egnede flyavganger fra Norge slik at vi kan forsøke å få dere mest mulig samlet inn til Geneve for henting.

UTSTYRSLISTE – spesielle ting:
 • Vi anbefaler at du velger randoski+støvler fremfor alpint utstyr (feller trenger du ikke)
 • Du må ha skisikringsstropper! (vi flyr over folk…)
 • Du må ha klatresele med 1 skrukarabin (ingen spesielle krav til sele, kan også leies i Chamonix)
 • Du må ha stegjern i stål. Det finnes flere typer, og flere kan brukes, men det du typisk trenger er et stegjern for bruk på bre, og disse er i stål. (Kan også leies i Chamonix)
 • Du må ha stor nok sekk til å romme flyutstyret, klatresele, stegjern, hjelm, briller, klær, litt mat og drikke. Typisk 60-70L. Sekken må ha robuste/stabile skifester.
 • Du må ta høyde for temperaturer ned til -15°C i forhold til bekledning
 • Du må ha skredutstyr; søker, søkestang og spade. Til bruk kun dersom været ikke tillater flyging, og at vi kjører ski isteden. (Kan også leies i Chamonix)
 • Du må ha sammenleggbare staver som går nedi sekken din.
BETINGELSER

Du blir fakturert et depositum på 3000 kr ved bestilling, din bestilling er ikke endelig før depositumet er innbetalt. Depositumet blir ikke refundert om du melder deg av turen etter påmelding, men om vi velger å avlyse så vil selvsagt depositumet bli refundert. Alle bestillinger vil bli gjennomgått og godkjent av våre reiseledere, dersom de er usikre på erfaringsnivå eller øvrige egenskaper til den påmeldte forbeholder vi oss retten til å avvise bookinger.

Chamonix på denne tiden av året er av de mer kostbare stedene en kan reise til, vi har jobbet hardt for å finne egnede lokaliteter for en gruppe på denne størrelsen i relativt grei gåavstand til sentrum av Chamonix. Hytten vi har landet på er likevel av høy standard, men den har ikke enerom og enkelte av dobbeltrommene har også dobbelseng, så om din intimsone er vid så er dette kanskje ikke en ideell tur for deg, om flere du kjenner melder seg på så bør dere begge skrive hverandres navn som romkamerat i bestillingsskjemaet.

Budsjettet vi har lagt opp til denne første turen er veldig stramt, vi er i utgangspunktet avhengige av å fylle opp begge ukene med gjester for å gå i relativ balanse. Så vi forbeholder oss derfor retten til å avlyse turene innen 20 januar dersom vi ser at det er urealistisk å få et bærekraftig antall gjester med på turene.

Termikk & Rotor

Chamonix er et av Alpenes mest populære skisteder, et reisemål som kombinerer høyalpin kultur, rikt friluftsliv og skikjøring i verdensklasse. Det betyr også at det er store muligheter for å bruke sin speedglider her.

VIKTIG


Legg merke til at når du velger startdato i kalenderen under vises hele oppholdets varighet i netter, det betyr at hjemreisedato er dagen etter siste dato som vises i kalenderen.

Det er også viktig at du ikke betaler inn noe manuelt til kontonummer slik som praksis har vært tidligere, vent til du mottar e-faktura/faktura.

"*" obligatorisk felt

Din informasjon

Ditt lisensnivå*

Pårørendeinformasjon

Navn

Preferanser

Om du melder deg på sammen med en bekjent som du vil dele dobbelrom med så skriver du inn navnet på vedkommende i feltet under.
Betal et depositum på 3 000 kr