Loen Luftsportshelg 2023

Luftsportshelgen i Loen er et årevisst arrangement som har som ambisjon å samle luftsportsutøvere fra alle grener til et morsomt, sosialt og lærerikt treff helt på slutten av sesongen. Initiativtaker og primus motor for treffet er Lehart Eriksen. Loen er et sted hvor det er mulig å få inn noen flyturer nesten hele året. Og siden treffet blir avholdt uansett værforhold og da er det greit å ha et godt program som ikke er avhengig av perfekte flyforhold for at helgen skal ha verdi for deltagerne. Og i år har vi vært så heldige å bli invitert til å bidra med innhold til helgen.

Tidspunktene for innleggene vil tilpasses vær og føreforhold og vil bli publisert nærmere selve arrangementet, foredragene vil bli avholdt ved Hotel Alexandra. Vi vil trolig stå inne på bunnstasjonen for gondolen med vårt demoutstyr, ved stor interesse for demoutstyret så vil vi sette opp tidsplan med rettferdig fordeling av tid pr. pilot og vinge.

Pál Takáts

Pál Takáts er en legende i flymiljøet, tidligere acro verdensmester, PPG stjerne og nå i år leverte han en meget respektabel 4 plass i Red Bull X-Alps. En konkurranse hvor han utmerket seg ved å velge egne ruter i lufta og hvor han var veldig nær pallplass.

Pál er Ozone Team Pilot, i tillegg har han mange prosjekter innenfor sporten og er en ettertraktet og allsidig foredragsholder med mange gode historier fra et langt og allsidig liv i luften. Vi vet at han i disse dager er i ferd med å skru sammen sin film fra X-Alps så kanskje vi får smakebiter fra denne også under hans foredrag.

Når han ikke er på farten og flyr konkurranser eller prosjekter så er han hjemme i Colombia hvor han er i ferd med å etablere sitt eget flysted i Piedechinche.

Malachi Templeton

Malachi Templeton profilbilde

Malachi er en filmskaper som opprinnelig kommer fra New Zealand men som nå har slått seg ned i Åndalsnes med Romsdalsgondolen i sin bakhage.

Malachi er også Ozone Team Pilot og en av de aller fremste SPG pilotene i verden. I kombinasjon med sin filmskaperkompetanse har det ført til at han har vært med som instruktør for og filmet noen av de aller største stjernene i Hollywood når det har vært snakk om filmer som inneholder SPG.

Han vil snakke litt om seg selv, sin bakgrunn og så mye eller lite om sine filmprosjekter som han har anledning til. I tillegg vil han gi en innføring i hele Ozone sin kolleksjon av SPG og minivinger samt svare på spørsmål fra forsamlingen

Ronny Helgesen – Rotor Akademiet

Ronny Helgesen

Ronny er vår egen OG. Trolig den i Norge med lengst erfaring innenfor paragliding, både som sport og som fag. Han er en svært erfaren konkurransepilot med flere NM titler i lomma og mange gode prestasjoner internasjonalt.

Denne helgen skal Ronny snakke litt om Termikk & Rotor, endringer som er på plass og nye endringer som er på vei. Men aller mest skal han snakke om sitt eget hjertebarn Rotor Akademiet.

Akademiet skal være en læringsarena for elever og piloter i alle faser av sin progresjon, det blir tilbud både til bredde og til de som vil satse og våre planer om å veve faglig innhold enda tettere inn i flere av våre reisemål. Arbeidet med å utvikle pensum og progresjonsplaner er alt i gang og det vil bli muligheter både til å stille spørsmål samt påvirke innholdet i Rotor Akademiet til de som deltar på dette opplegget.

Thomas Lone – Team Rotor

Thomas er fersk som paragliderpilot, han tok kurs så sent som sommeren 2022, men har allerede nådd PP4 (PP5 f.o.m. 15.10) og er i ferd med å bli en meget kompetent pilot. Det er kanskje ikke så overraskende når man vet at Thomas er mangeårig NM vinner innen kiting og kjenner således godt til hvordan et vingeprofil oppfører seg i luften.

Men egentlig så er Thomas en vaskekte norsk eventyrer, han er yngste nordmann som har fullført Seven Summits og han livnærer seg nå som foredragsholder mellom eventyrene, les mer om Thomas på hans nettsider.

Thomas er ferskeste medlem av vårt Team Rotor og han skal holde en tilpasset versjon av sitt strålende foredrag om å sette seg målsetninger og kanskje han også letter litt på sløret rundt sine kommende planer og egne målsetninger.

Ingveig Nakken – Team Rotor

Ingveig Nakken

Ingveig er også ganske så fersk i sporten, ho tok kurset i 2020 men er blitt en skikkelig ivrig og flink pilot og et nytt og spennende tilskudd til Team Rotor.

Ingveig er veldig motivert til å legge ned stor innsats og trening for å bli en trygg og rask konkurransepilot og gjennom Team Rotor og Rotor Akademiet legger vi nå en plan for en god og trygg progresjon.

I sammen med Thomas og Ronny vil hun fortelle litt om seg selv, hvordan hun organiserer livet sitt fremover for å gjøre det mulig å jobbe målrettet for sine mål.

Dette må du ikke gå glipp av 🙂

Demoutstyr

Vi tenker å ta med følgende utstyr for demo og testing, om der er noe spesifikt du kunne tenke deg å teste som ikke står på listen så send oss en epost så tar vi det med om vi har det tilgjengelig eller greier å fremskaffe tidsnok. Følg med på denne listen da den vil vokse fremover mot arrangementet.

Vinger

Seletøy

Det blir anledning til å prøvesitte disse seletøyene i vårt oppheng, det er ikke alle seletøy vi har i alle størrelser men dere vil likevel få et godt inntrykk av produktenes kvalitet og løsninger.

 • NEO Shorty
 • NEO Suspender 2.0
 • NEO Stay Up 2.0
 • NEO String 3.0
 • GIN Yeti xtrem 2
 • GIN Yeti convertible 2
 • GIN Switch 2
 • GIN Gingo airlite 5
 • GIN Verso 3
 • GIN Genie X-Lite
 • GIN Genie Race 4
 • GIN Safari Pilot & Passenger
 • Ozone Ozo 2 N
 • Woody Valley Wani 3
 • Woody Valley Wani 2 Light
 • Woody Valley GTO Light 2
 • Woody Valley Transalp 2

Øvrig

Vi kommer også til å ta med et utvalg av sekker fra NEO, GIN, Kortel og andre produkter som radioer, varioer og denslags som det også blir mulig å kjøpe under arrangementet. Enkelte av demovingene vil også bli mulig å kjøpe når siste pilot har fått testet samt alt av seletøy blir mulig å kjøpe mot slutten av arrangementet.