Camp PPX 2025

Velkommen til en progresjonsuke i fantastiske Vågå. Vågå er et av de aller beste stedene i Norge å drive med paragliding på sommerhalvåret, det er ikke like godt egnet for SPG og Acro, så den målgruppen satser vi på dekke på Loen under Loen Luftsportshelg 2023 på høsten. Vi satser på godt vær, god stemning og stinn camping.

Under Camp PPX har vi følgende tilbud som vi mener skal være tilpasset de fleste som flyr stor vinge, avhengig av kompetanse- og ferdighetsnivå:

PP2

PP2 er naturlig nok litt begrenset i hva som tillates av opplegg. Det som er viktig for deg som er PP2 er å trene på start og landing, samt samle turer og erfaring frem mot PP3. Vi vil sørge for at det går transport fra campen og opp til starten på Vole allerede fra kl. 0900 om morgenen og helt fram til kvelden. Det blir gitt utsjekk på flystedet av erfaren instruktør, landing vil være hovedlanding på Rikssenteret hvor dere også vil bli plukket opp med ujevne mellomrom og kjørt tilbake til start for ny tur.

Mot slutten av uken vil instruktør også være tilstede både på start og i luften slik at de som føler seg klare for det kan få øve på ferdighetene til neste trinn som blir å finne og holde seg i løft. Den PP2 som logger flest turer i løpet av arrangementet vil få seg en overraskelse lørdag kveld.

PP3

Som PP3 så er Vågå et ypperlig sted å få tid i luften og lære deg å skru termikk, gode termiske dager er hyppige på denne tiden av året og termikken kan begynne relativt tidlig på formiddagen og bli sterkere og sterkere utover dagen. På denne måten kan du venne deg til luften og kjenne hvordan den utvikler seg utover dagen.

På våren så kan det av og til føre til overutvikling hvor skyene vokser seg farlig høye og store, så det er viktig at du også følger godt med på værbriefingen på morgenen samtidig som du observerer hvordan dagen utvikler seg.

Under denne uken vil du også i samråd med instruktør kunne få trene på neste trinn i din progresjon, alt avhengig av om du selv ønsker og føler deg klar for dette. Den PP3 som logger lengst tid i lufta i løpet av arrangementet vil få seg en overraskelse lørdag kveld.

PP4/PP5

Når du har kommet så langt i progresjonen er det mange forskjellige interesseretninger å bevege seg i, de fleste involverer distanseflyving og vi legger her opp til følgende programmer:

AKADEMIETS GRUNNKURS KONKURRANSEFLYVING

Våre meritterte og erfarne konkurransepiloter Ronny Helgesen og Arne Årsbog vil gjennom uken gjennomføre et grunnkurs i konkurranseflyving. Målgruppen her er piloter som enten ønsker en første smak på konkurranseflyving eller som ønsker å trene på å fly oppgaver raskt. Dette kurset vil bestå av noe teori men mest praktisk flyving, instrumentbruk og en daglig debrief.

XC KURS

Om du gjerne vil fly på tur, men uten tidspresset så vil vi også ha en gruppe som trener på å fly distanseoppgaver effektivt og samlet. Distanseguru i den norske fjellheimen, Tom Salamonsen, vil stå for oppgavesetting og sammen med en eller flere fra teamet forsøke å få med seg en gruppe av dere på varierte oppgaver gjennom uken.

Oppgavene vil bli satt ut fra prognosene for den enkelte dagen og vil ha økende kompleksitet etterhvert som nivået til gruppen øker. Målsetningen er å få alle rundt oppgaven og hjem igjen før grillene tennes.

(REVERSE) HIKE & FLY KURS

Det er etterhvert mange spreke piloter i Norge som er like glad i blodsmak i kjeften som de er i å høre det pipe i varioen. Vårt opplegg for denne gruppen består i daglige etapper som følger samme regler som Red Bull X-Alps i grove trekk.

Altså man får bare bevege seg i luften eller langs bakken for egen maskin. Men for at vi skal kunne gjennomføre dette innenfor rammene for vårt arrangement har vi vår egen vri. Vi vurderer værmeldingene dagen før, så bestemmer vi et startpunkt for neste dag. Så blir alle deltagerne kjørt ut til dette startpunktet tidlig om morgenen dagen etter og dagens mål blir da å komme seg tilbake til Smedsmo Camping før fellesgrillene tennes (gjerne også med tid til et bad).

De første dagene vil vi legge opp til kortere etapper og felles grupper, mens etterhvert så vil de siste dagene bli individuelle oppgaver hvor hver pilot må selv finne den mest effektive ruten for seg selv tilbake.

Vårt RBXA håp for 2025; Thomas Lone vil ha hovedansvaret for dette opplegget i sammen med snowboardlegende og up-and-coming HnF pilot Krister Kopala.

FELLES

  • Ankomstregistrering og utlevering av armbånd i resepsjonen på Smedsmo fra 1200 på fredag 14 juni
  • Alle må fly med fungerende samband på NLF frekvensen
  • Oppgaver kommer til å bli distribuert elektronisk i formater som fungerer på Naviter Oudie, Naviter SeeYou, XC Track og FlySkyHy
  • På hovedlandingen vil vi plassere ut et elektronisk merkelandingspunkt som vil registrere din nøyaktighet i en app (https://patpad.eu)
  • All transport til take-off, fra hovedlanding samt nødvendig retrieve er inkludert i arrangementet
  • Vi har base på Smedsmo Camping, og vi håper at så mange som mulig velger å bo der. Avreise til start vil skje fra parkeringen der, og om det blir fullt på Smedsmo slik at noen ender opp på andre steder i Vågå så vil vi forsøke så langt det lar seg gjøre å organisere transport fra og til også disse stedene og hjem på kvelden.
  • Etter påmelding vil du bli lagt til i arrangementets WhatsApp gruppe som skal brukes til posisjonsmeldinger og internkommunikasjon under arrangementet.

Selv om norges geografiske midtpunkt ligger ved Steinkjer så er vi ganske så sikre på at Norges PG midtpunkt befinner seg et eller annet sted rundt Vågå, både hva gjelder PG potensiale og flybarhet. Team Rotor ønsker med dette å invitere absolutt alle som flyr paraglider til Camp PPX i Vågå. Camp PPX er Team Rotor sitt årlige arrangement og ambisjonen for arrangementet er å skape en nyttig, kjekk og sosial samling for piloter på alle nivåer hvor man skal få muligheter både til å lære og å utvikle seg uavhengig av nivå på ferdigheter og ambisjoner. Opplegget er flyving fra morgen til kveld hvorpå fellesgrillene tennes på Smedsmo Camping hver kveld kl. 2000

VIKTIG


Legg merke til at når du velger startdato i kalenderen under vises hele oppholdets varighet i netter, det betyr at hjemreisedato er dagen etter siste dato som vises i kalenderen.

Det er også viktig at du ikke betaler inn noe manuelt til kontonummer slik som praksis har vært tidligere, vent til du mottar e-faktura/faktura.